بسیاری از افراد ممکن است روزی تصمیم به مهاجرت بگیرند و بخواهند به کشور دیگری سفر کنند، این سفر می تواند جنبه های گوناگون و همراه با هدف های متفاوت باشد، به همین منظور اولین کاری که یک فرد باید قبل از سفر انجام دهد، این است که اقدام به اخذ ویزا بر حسب قصد و هدفش برای سفر کند. کانادا از جمله کشورهایی است که در بخش های مختلف خود و یا به عبارتی در استان های مختلف خود، شرایط متفاوتی برای ارائه برنامه های کارآفرینی دارد.
برنامه مهاجرت کارآفرینی کانادا از برنامه های مهاجرتی استانی (PNP) کانادا است. در روش مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی متقاضیان برای تشکیل پرونده، می بایست از طریق اداره مهاجرت استان انتخابی خود اقدام کنند. روش مهاجرت کارآفرینی کانادا برای متقاضیان این برنامه، دارای مزایای بسیار خوبی است که این روش را بسیار پرطرفدار و محبوب ساخته است. اقامت دائم و اخذ تابعیت و پاسپورت برای خود شخص متقاضی برنامه کارآفرینی کانادا و خانواده او که شامل همسر و فرزندان زیر سن قانونی هستند، از جمله مزایای آن است.
اکثر ویزاهای کانادا یا به عبارتی ،تمامی ویزاهای موقت به صورت آنلاین هستند و نیازی به مراجعه به کنسولگری یا سفارت نیست.
همچنین باید خاطر نشان کنیم که برای کارآفرینی کانادا نیز مراجعه حضوری به کنسولگری لازم نیست و دفاتر ذیصلاح برای برنامه های کارآفرینی مخصوصا برنامه های استانی، مجزا می باشند و پرونده مذکور برای بررسی به استان مربوطه ارسال می شود.
چه کسانی صلاحیت اخذ ویزای کارآفرینی کانادا را دارند
مهمترین عنصری که می تواند به این سوال پاسخ دهد این است که، هر فردی که تصمیم به اخذ ویزای کارآفرینی کانادا میگیرد، باید این توانایی را در وجود خودش ببیند (یعنی اینکه خلاقیت، آگاهی و سرمایه لازم و کافی را داشته باشد) چرا که در غیر این صورت در هنگام بررسی، صحت مدارک و پیشینه اش توسط کارشناسان، به مشکل برمیخورد و تقاضایش برای اخذ ویزای کارآفرینی کانادا، رد می شود. و در نتیجه فرصت کارآفرینی کانادا را هم از دست می دهد. نکته ای دیگر که باید متذکر شد این است که شما در طی یک مرحله جداگانه در فرایند اخذ کارآفرینی کانادا، دعوت به مصاحبه می شويد. در این مصاحبه:
انگیزه اصلی شما برای کارآفرینی کانادا، جزئیات دقیق کارآفرینی ( اینکه دقیقا در چه حوزه ای می خواهید وارد کار شوید )، میزان سرمایه گذاری در کانادا و چند سوال دیگر از این قبیل از شما پرسیده میشود.
شرط اصلی این روش مهاجرتی تاسیس یک بیزنس در کانادا است ولی شرایط در هر استان با استان دیگر متفاوت است و روش مهاجرت کارآفرینی هر استانی در مواردی چون نوع ویزای ارائه شده، میزان سرمایه گذاری، شرایط و مدارک موردنیاز متقاضی جهت تشکیل پرونده منحصر به فرد است.
استانهای کشور کانادا مانند انتاریو، بریتیش کلمبیا، ساسکاچوان، نوا اسکوشیا و پرنس ادوارد برنامه هاي کارآفرینی استانی را اجرا می کنند. متقاضی مهاجرت حائز شرایط کارآفرینی ابتدا یک طرح بیزینسی (بیزینس پلن) ارائه می نماید که در صورت پذیرفته شدن به متقاضی، ویزای کار کانادا داده می شود و سپس شخص متعهد به اجرایی کردن طرح ارائه شده در استان مورد نظر است و سپس می تواند از این طریق برای اقامت دائم کانادا، اقدام کند.
فرد متقاضی کارآفرینی در کانادا باید بتواند بیزنس خود را مدیریت کند و یا یک بیزینس جدید راه اندازی کند و یا توانایی خرید یک بیزینس فعال را داشته باشد و بتواند برای شهروندان کانادایی اشتغال آفرینی کند.
در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی، داشتن سوابق مدیریتی در بیزنس مد نظر نیاز است . هر استان کانادا با توجه به اولویت های اقتصادی خود شرایطی را برای مهاجرت به کانادا از طریق این برنامه ها مشخص می کند.
میزان دارایی خالص خواسته شده در برنامه های کارآفرینی استانی طبق هر استان متفاوت است و بستگی به موقعیت مکانی کسب و کار مد نظر و نیز حداقل دارایی خالص شخص متقاضی مهاجرت به کانادا دارد. طبیعی است این مبلغ برای پایتخت استان ها به مراتب بالاتر خواهد بود. در صورت واجد شرایط بودن شخص متقاضی برای برنامه کارآفرینی کانادا، وی قادر خواهد بود با دریافت مجوز کار موقت و دریافت ویزا کار وارد کانادا و استان مد نظر خود شود. پس از راه اندازی کسب و کار پیشنهاد شده و یا خرید یک بیزنس و پس از مدت زمان تعیین شده، شخص متقاضی و نیز وابستگان درجه یک وی می توانند اقامت دائم خود را به وسیله برنامه فدرال دریافت کنند. این برنامه برای متقاضیانی که خواهان زندگی در کبک هستند، صدق نمی کند.
متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه کارآفرینی با تکمیل فرم EOI یا علاقه مندی، تمایل و قصد خود را برای کارآفرینی در استان مورد نظر اعلام می کند. در روش مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی یک سیستم امتیاز بندی وجود دارد و افرادی که موفق شوند امتیازات بیشتری کسب کنند، در اولویت انتخاب قرار خواهند گرفت.
همچنین بخوانید : مهاجرت از طریق راه اندازی پرورش ماهی در کانادا
فرایند دریافت ویزای کارآفرینی کانادا چقدر طول می کشد
در واقع کار شما پس از ارائه مدارکی که پیش تر در موردش صحبت کردیم، تا حدودی تمام می شود و ادامه فرایند اخذ کارآفرینی کانادا توسط کارشناسان این حوزه بررسی می شود. یعنی آنها به صورت ریز بینانه صحت و سقم مدارک شما را بررسی می کنند و در بهترین حالت با ویزای کارآفرینی کانادای شما موافقت و در بدترین حالت آن را رد می کنند. در بعضی موارد هم مشاهده شده که کارشناسان هنگام مراجعه مثلا دو فرد برای اخذ کارآفرینی کانادا، فردی که مولفه های بهتری را ارائه داده است را انتخاب می کنند و با درخواست کارآفرینی او موافقت می کنند.
به دلیل اینکه مدارک زیادی برای اخذ کارآفرینی کانادا ارائه میشود، طبیعتا این فرایند کمی به طول می انجامد تا تمام مدارک بررسی شود.
نکته قابل ذکر دیگر آن است که شما پس از دریافت مجوز کارآفرینی در کانادا می توانید اقدام به دریافت اقامت دائم کنید و به خاطر نوع فعالیتتان در کانادا (کارآفرین بودن) با اقامت شما راحت تر موافقت میشود.
کارآفرینی کانادا یا کاریابی کانادا؟
برنامه کارآفرینی کانادا Entrepreneur Program و کاریابی کانادا Work Permit دو برنامه و جریان مهاجرتی کاملا مجزا و متفاوت برای افراد متقاضی مهاجرت به کانادا می باشد که هر کدام شرایط و باید های متفاوتی دارند و برای متقاضیان با شرایط کاملا متفاوت طراحی شده اند.
استان های مختلف کانادا برنامه های کارآفرینی مختص به خود را دارند. در حقیقت برنامه کارآفرینی کانادا برای صاحبان کسب و کار و یا مدیرانی است که قصد دارند در کانادا صاحب کسب و کاری باشند و به صورت فعالانه آن را مدیریت کنند. برنامه کارآفرینی کانادا جایگزین بسیار مناسبی برای مهاجرت از طریق برنامه سرمایه گذاری در کانادا (Investment Immigration) می باشد.
در واقع در برنامه کارآفرینی کانادا شخص متقاضی با ارزش دارایی خالص بسیار کمتری نسبت به برنامه سرمایه گذاری کانادا می تواند در کانادا سرمایه گذاری کرده، و کسب و کاری را تاسیس و یا خریداری کند. به گونه ای که از اسم این برنامه پیداست این برنامه یا باعث اشتغال زایی در کانادا شده و یا باعث حفظ و ادامه کسب و کاری در کانادا می شود.
در برنامه کارآفرینی، داشتن سابقه مدیریتی برای متقاضی یکی از شرط های لازم می باشد. ایالت های مختلف کانادا برنامه های کارآفرینی متفاوتی که متناسب با اولویت های توسعه اقتصادی استان ها می باشد را ارائه می دهند.
میزان دارایی خالص شما در برنامه های کارآفرینی استانی متفاوت است و بسته به موقعیت مکانی آن کسب و کار، حداقل دارایی خالص شما نیز متغیر می باشد، به عنوان مثال حداقل دارایی خالص شما برای انتاریو 400,000 دلار کانادا می باشد و در بریتیش کلمبیا 300,000 دلار کانادا می باشد. طبیعی است این مبلغ برای پایتخت استان ها به مراتب بالاتر میباشد.
به عبارتی دیگر ویزای اولیه که یک کارآفرین بر اساس پروژه ای که در استانی تعریف و تایید شده می گیرد می تواند منتهی به اقامت دائم برای شخص و خانواده درجه یک او شود. در نتیجه آنها می توانند از تمامی مزایا و امکاناتی که یک شهروند و یا فردی که اقامت دائم کانادا را دارد بهره مند شوند.
همچنین بخوانید: خرید بیزینس در کانادا
مزایای مهاجرت به کانادا از طریق طرح کارآفرینی
- اخذ اقامت دائم کانادا برای متقاضیان مهاجرت به کانادا و نیز اعضای خانواده (همسر و فرزندان زیر 22 سال)
- عدم نیاز به مهارت خیلی بالا در زبان انگلیسی و یا فرانسه
- عدم نیاز به ارائه مدرک تحصیلات عالیه (با ارائه سوابق کاری و مدیریتی و سرمایه کافی برای سرمایه گذاری امکان پذیر است)
- بهره مندی از امکانات زندگی و رفاهی، تحصیلی و تفریحی یکی از کشورهای درجه یک دنیا به لحاظ پیشرفت و تکنولوژی بعد از اخذ اقامت کشور کانادا
- بهره مندی از محیطی آرام و به دور از تعصبات نژادی و قومیتی برای مهاجرانی که تازه اقدام به مهاجرت به کانادا نموده اند
شرایط اولیه ویزای کارآفرینی کانادا
- دارا بودن سهام بیزینس، مالکیت بیزینس
- داشتن فعالیت و مدیریت فعالانه بیزینس و کسب و کار
- ایجاد فرصت شغلی و استخدام حداقل یک نفر شهروند کانادایی
شرایط کارآفرینی در کانادا
- ارائه کردن گواهی سلامت و گواهی عدم سو پیشینه
- برخورداربودن از سوابق مدیریتی که طبق استان مد نظر تعریف شده باشد.
- داشتن سرمایه کافی که بنا بر شرایط اعلام شده از طرف هر استان متفاوت است.
- کسب حداقل امتیاز مد نظر استان، از مجموع امتیازات لازم