راه اندازی سوپر مارکت در کانادا در ابتدا ممکن است بسیار سخت و چالش برانگیز به نظر برسد، اما بی شک یک ایده جذاب و شگفت انگیز به شمار می رود. سوپرمارکت به فروش مواد غذایی و سایر وسایل ضروری خانگی مشهور می باشد. اغلب به آن سوپرمارکت یا خواربار فروشی گفته می شود که می تواند نیازهای غذایی و نگهداری از خانه را تامین کند. چنین فروشگاه هایی همچنین وسایل آشپزخانه، لوازم یکبار مصرف، مواد شوینده، نوشیدنی ها و بسیاری از وسایل مورد نیاز را به فروش می رساند.
شرایط راه اندازی سوپرمارکت در کانادا
اگر قصد مهاجرت به کانادا را دارید و جزو شهروندان کانادا نیستید و یا حتی سکونت دائم در کانادا به دست آورده اید، می توانید به راه اندازی سوپر مارکت فکر کنید. مهم ترین موردی که باید درک کنید این است که قوانین درباره این که چه کسی می تواند یا نمی تواند سوپر مارکتی را راه اندازی کند توسط قوانین استان های مختلف کانادا تعیین می شود و هر استان نسبت به استان دیگر متفاوت است. برای مثال، اخیرا استان بریتیش کلمبیا قوانین بسیار انعطاف پذیری برای افرادی که سکونت دائم کانادا ندارند، در نظر گرفته است. در این استان هرکسی می تواند مالکیت یا مشارکت یک ملک تجاری و مغازه را داشته باشد، فرقی هم ندارد که به دنبال تابعیت کانادایی هستند یا خیر.
در چنین استانی شما نیاز دارید:
- آدرس واقعی مغازه سوپرمارکت را داشته باشید.
- مجوز کاری درستی از برنامه شهروندی و مهاجرت کانادا کسب کنید.
- درخواست سرمایه گذاری کانادا را ارسال کنید (در واقع قانون سرمایه گذاری کانادا می گوید که افراد غیر کانادایی که می خواهند کنترل تجارت فعلی را در کانادا به دست بیاورند و یا می خواهند تجارت جدیدی را راه اندازی کنند، مشمول این قانون می شوند و باید درخواست و یا اطلاعیه ای را برای بررسی ارسال کنند).
- حالا شما آماده هستید تا مراحل ضروری را برای راه اندازی سوپر مارکت در کانادا آغاز کنید.
اگر می خواهید در استان خاصی از کانادا سوپر مارکت خود را راه اندازی کنید، بهتر است الزامات مورد نیاز مخصوص همان استان را بررسی کنید. اگر آن ها به افراد غیر کانادایی برای شروع یک تجارت جدید مانند سوپر مارکت مجوز نمی دهند، بهتر است به شراکت با یکی از مهاجرانی که سکونت دائم گرفته اند یا یک شهروند کانادایی فکر کنید. در هر صورت اگر یک غیر کانادایی هستید که می خواهید در کانادا سوپر مارکتی راه اندازی کنید و یا حتی در آنجا زندگی کنید، باید به کانادا مهاجرت کنید تا یک یا دو کاندید را برای مشارکت و همکاری با خود پیدا کنید.
مزایا و معایب راه اندازی سوپر مارکت در کانادا
کانادا یک شهر عالی با فرصت های فراوان می باشد و شهرها و محله های بسیار متمایز و پویایی دارد و دلیل این امر هم تنها به تنوع جمعیتی که در این کشور وجود دارد، باز می گردد. کانادا به جنبه های هنری، سرگرمی، جشنواره های فرهنگی، غذاهای خوشمزه، ورزش های پر رونق، خریدهای عالی، پارک ها و سواحل زیبای خود مشهور است. در واقع کانادا یک مکان فوق العاده برای زندگی، کار و حتی شروع یک بیزینس می باشد. شما چه میوه فروشی، رستوران، بوتیک، سوپرمارکت و یا هر چیزی دیگری را در کانادا ترجیح بدهید، فرقی ندارد، در هر صورت کانادا همیشه فرصت های بی نظیری برای شما دارد. با شروع و راه اندازی مغازه سوپر مارکت در کانادا، در واقع دارید یک تجارت عالی را در یکی از پر رونق ترین کشورهای دنیا راه می اندازید، آن هم با فرصت های باورنکردنی.
به طور کلی برای مزایای راه اندازی سوپر مارکت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.شباهت های فرهنگی
دلایل بسیاری وجود دارد که چرا تاجران دوست دارند تا تجارت خود را در کانادا راه بیاندازند و یکی از مشخص ترین این مزیت ها، آشنایی با فرهنگ آن می باشد. به طور مثال ایالات متحده آمریکا و کانادا و حتی ایرانیان نیز برای احوال پرسی، دستان همدیگر را می فشارند. هم چنین زبان آن ها انگلیسی است که رایج ترین زبان در سراسر دنیا می باشد. همین موارد مشابه موجب می شود تا سوپر مارکت شما در کانادا خیلی آسان تر از بسیاری از کشورهای دیگر رونق بگیرد.
2.کاهش نرخ مالیات شرکت ها
برای تشویق به رشد اقتصادی و جذب تجارت های بین المللی، کانادا به تدریج نرخ مالیات خود را در 10 سال گذشته از 18 درصد به 15 درصد رساند که یکی از رقابتی ترین نرخ های مالیات شرکت ها در جهان می باشد.
3.شما رئیس خودتان هستید
این شما هستید که قوانین را مشخص می کنید، کارمندانی را استخدام می کنید و در نهایت سود را برای خود بر میدارید. اگر جزو آن دسته کسانی هستید که همیشه ایده هایی در سر دارید و به خودتان اعتماد دارید که می توانید با موفقیت آن ها را عملی کنید، منتظر یک سود کلان از راه اندازی سوپرمارکت در کانادا باشید.
4.شما دیدگاه خودتان را دارید
خیلی خوب است که بتوانید از مغازه سوپرمارکت خود امرار معاش کنید. در واقع می توانید جو و اتمسفر داخل سوپر مارکت خود را آنگونه که دوست دارید نمایش دهید تا همه چیز مطابق با خواسته شما باشد. مثلا می توانید فقط محصولات غذایی و وسایل خانگی خاصی را بفروشید و یا نحوه فروش محصولات خود را تغییر دهید و غیره.
5.جامعه را از نزدیک لمس می کنید
شما با مردم به طور مستقیم در ارتباط هستید. شما می توانید با فروش مواد غذایی و یا وسایل مورد نیاز خانگی مشتریان خود، مستقیما بخشی از زندگی روزمره آن ها باشید. شما به این ترتیب چیزهای بیشتری یاد می گیرید.
از جمله معایب راه اندازی سوپر مارکت در کانادا نیز می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1.سختی های ارتباط با مشتریان و کارمندان
در حالی که دیدن مشتریان جدید همیشه تجربه خوبی است، اما همه مشتریان با شما خوب برخورد نمی کنند. این اتفاقات پیش می آید. به علاوه درباره استخدام پرسنل و کارمندان، گاهی اوقات با آدم هایی با خصوصیات اخلاقی نامناسبی رو به رو می شوید که مجبور می شوید اخراجشان کنید.
2.ساعات کار طولانی
اگر طاقت کارهایی با ساعات طولانی را ندارید، بهتر است از راه اندازی سوپر مارکت صرفه نظر کنید. حداقل در سال های اول کاری باید انتظار ساعت کار طولانی با درآمد پایین را داشته باشید تا خوب جا بیفتید. تعطیلات و مرخصی؟ در واقع نمی توانید خیلی روی مرخصی فکر کنید. بهتر است دو دستی به کار و کاسبی خود بچسبید و سعی کنید تا برای جا افتادن سوپرمارکت خود در کانادا تمام تلاش خود را بکنید.
3.ریسک های مالی
شما مسئول پرداخت کردن تمامی صورتحساب های سوپرمارکت خود هستید. همه سودی که به دست می آورید، مستقیم در جیب تان نمی رود. شما برای راه اندازی سوپر مارکت به سرمایه گذاری اولیه بالایی نیاز دارید، اما شاید در کوتاه مدت نتوانید آن سودی که در نظر دارید را کسب کنید بلکه باید صبر پیشه کنید و تمام هزینه و مخارج را مد نظر داشته باشید.
مدارک و مجوزهای مورد نیاز برای راه اندازی سوپر مارکت در کانادا
مرحله اول:
دقت کنید که مجوز کاری در کانادا با ثبت کسب و کار متفاوت است. اگر می خواهید برای مجوز کاری درخواست دهید، باید عکس شناسایی، گواهی وضعیت کار و کپی از فرم ثبت نام به همراه فرم های کنترل سود را داشته باشید.
اگر مطمئن نیستید که به چه مجوز کاری نیاز دارید تا سوپر مارکت خود را راه اندازی کنید، باید به Industry Canada BizPal مراجعه کنید. آن ها ابزار مفیدی برای مشخص کردن مجوزهای فدرال، استانی/ ایالتی و شهری دارند که برای راه اندازی سوپر مارکت در هر استان کانادا نیاز دارید. BizPal یک لیست شخصی سازی شده از اسناد تجاری که برای تمامی مراحل قانونی نیاز دارید را در اختیارتان قرار می دهد.
مرحله دوم: ثبت نام برای مالیات کالا و مالیات بر فروش
شما باید در استان مورد نظرتان در کانادا، برای مالیات کالا و مالیات بر فروش ثبت نام کنید. برای راه اندازی سوپرمارکت در کانادا که بالای 30،000 دلار درآمد ندارد، به نفع شماست که سریعا برای این مالیات ها ثبت نام کنید. این امر، خرید تجهیزات و کالا را برای سوپرمارکت شما آسان می کند.
مرحله سوم: ثبت نام برای مالیات بر فروش استانی
توجه کنید که برخی از استان ها مالیات بر فروش خود را با دولت یکپارچه سازی نکرده اند و از این رو باید برای مالیات بر کالا و خدمات و فروش آن استان نیز ثبت نام کنید.
مرحله چهارم: خرید بیمه برای سوپرمارکت
قانون کانادا این گونه است که شما نمی توانید سوپرمارکتی و یا هر تجارتی را بدون این که تحت پوشش بیمه باشد، راه بیاندازید. بهتر است بودجه ای برای بیمه و شاید هم مشاوره با یک کارگزار بیمه برای راهنمایی انتخاب بهترین و مناسب ترین نوع بیمه مناسب باز کردن سوپر مارکت در کانادا، در نظر بگیرید. شما ممکن است بخواهید برخی و یا تمامی انواع پوشش های بیمه را برای سوپرمارکت خود انتخاب کنید: بیمه جامع، بیمه درمانی/پزشکی، بیمه مسئولیت، غرامت کارگران، بیمه از کار افتادگی، بیمه گروهی صاحب مغازه و بیمه حفاظت از پرداخت.
هزینه های راه اندازی سوپر مارکت در کانادا
در ادامه هزینه های کلیدی که باید هنگام راه اندازی سوپرمارکت در کانادا در نظر داشته باشید را مرور می کنیم:
- برای ادغام بیزینس در کانادا، در صورت ثبت آنلاین از طریق مرکز پرونده آنلاین شرکت های کانادا، هیچ هزینه ای در کار نیست.
- هزینه های قانونی برای اخذ مجوز و همچنین خدمات حسابداری (نرم افزار، دستگاه پوز و دیگر نرم افزارها)- 3،300 دلار
- هزینه های تبلیغات و بازاریابی برای اعلام بازگشایی سوپرمارکت چیزی حدود 3،500 دلار، به علاوه تبلیغات چاپی به طور کلی 3،580 دلار
- هزینه برای استخدام مشاور تجاری (از جمله نوشتن برنامه تجاری)- 2،500 دلار
- هزینه بیمه (مسئولیت عمومی، غرامت کارگزارن و تلفات مالی) با بالاترین میزان پوشش دهی- 2،400 دلار
- هزینه بازسازی مغازه (ساختن قفسه ها و غیره)- 20،000 دلار
- دیگر هزینه های فروشگاه از جمله لوازم التحریر (500 دلار) و هزینه راه اندازی آب، برق و گاز (2،500 دلار)
- هزینه برای موجودی اولیه (انواع وسایل سوپر مارکت از برندهای مختلف)- 100،000 دلار
- هزینه عملیاتی برای 3 ماه اول (حقوق کارمندان، پرداخت قبض ها و غیره)- 60،000 دلار
- هزینه خرید تجهیزات ذخیره سازی مواد غذایی و سایر وسایل سوپرمارکتی (سطل، قفس، سبد خرید وغیره)- 3،720 دلار
- هزینه تجهیزات فروشگاه (صندوق، نگهبانی، تهیه، تابلو)- 13،750 دلار
- هزینه خرید نصب دوربین مداربسته 10،000 دلار
- خرید اثاثیه و ابزارهای لازم (کامپیوترها، پرینترها، تلفن، تلویزیون، سیستم صوتی، میز و صندلی و غیره)- 4000 دلار
- متفرقه: 5،000 دلار
- هزینه ای برای اجاره مغازه بسته به استان مورد نظر
از این رو راه اندازی سوپرمارکت کوچک اما استاندارد در کانادا چیزی حدود 75،000 دلار تا 200،050 دلار هزینه بر می دارد. اگر هم می خواهید سوپرمارکتی در اندازه متوسط را در کانادا راه اندازی کنید، باید چیزی حدود 300،000 دلار در نظر داشته باشید. این میزان شامل حقوق کارکنان برای سه ماه نیز می باشد و تنها به یک مغازه سوپرمارکت مربوط می شود. زمانی هم که بحث راه اندازی سوپرمارکت بزرگ با چندین فروشگاه در سراسر شهرهای کلیدی کانادا می شود، باید به دنبال بودجه بیش از یک میلیون دلار باشید.
مراحل راه اندازی سوپرمارکت در کانادا
مرحله اول: تحقیق و بررسی بازار مورد نظر
اگر می خواهید مغازه سوپر مارکتی را در کانادا را باز کنید، اولین مرحله این است که تحقیقاتی را در حوزه مورد نظر به عمل بیاورید. به این ترتیب می توانید تصمیم آگاهانه تری بگیرید. بهتر است نوع سوپرمارکتی که می خواهید راه اندازی کنید، مکان آن، افرادی که جزو مشتریان اصلی شما خواهند بود، نیازهایی که برای مغازه خود دارید، رقیبان احتمالی و این که چگونه منبع محصولات سوپر مارکت را تهیه می کنید و فاکتورهای دیگر را به خوبی تعیین نمایید.
مرحه دوم: انتخاب یک نام زیبا و جذاب برای مغازه سوپرمارکت تان
باید این نام منحصر به فرد بودن مغازه تان را فریاد بزند. شما باید خیلی از خود خلاقیت نشان دهید زیرا هر اسمی که انتخاب می کنید، روی چگونه به نظر رسیدن مغازه تان تاثیر می گذارد. بهتر است قبل از هر چیزی نام های سوپرمارکت های فعلی در کانادا را در اینترنت جستجو کنید تا بتوانید ایده های بیشتری به دست بیاورید.
مرحله سوم: یک برنامه کاری بنویسید
فرقی ندارد که قرار است سوپرمارکت تان چقدر بزرگ و یا کوچک باشد همیشه تصمیم عاقلانه ای است که قبل از هر اقدامی یک برنامه درست و حسابی داشته باشید. به این ترتیب بسیاری از آزمون و خطاها هنگام راه اندازی کسب و کار اصلا اتفاق نمی افتند و شما می توانید به خوبی همه چیز را مدیریت کنید. شما به این ترتیب می دانید که چگونه زمان خود را مدیریت کنید و چالش های سر راه را حل و فصل کنید.
مرحله چهارم:یک شخصیت حقوقی برای مغازه سوپرمارکت خود انتخاب کنید
به یاد داشته باشید که شما می توانید از میان 4 نوع مالکیت تجاری یا شخص حقوقی انتخاب کنید تا تجارت تان را به طور قانونی پیش ببرید: مالکیت انفرادی، مشارکت، شرکتی و تعاونی. بهتر است برای انتخاب بهترین نوع، بدانید که هدف تان از راه اندازی سوپرمارکت چیست و قرار است چه فعالیت هایی انجام دهید.
مرحله پنجم: نام تجاری سوپرمارکت خود را ثبت کنید
یک قدم برای تحقق رویای راه اندازی سوپرمارکت در کانادا این است که نام تجاری خود را ثبت کنید. بهتر است این نام از قبل وجود نداشته باشد. برای ثبت نام و مجوز، باید به شهرداری، استانداری و فرمانداری محل مورد نظر مراجعه کنید تا فرآیند ثبت نام سوپرمارکت خود را شروع کنید.
مرحله ششم: تامین منبع مالی
یکی از دلایلی که چرا کانادا مقصد برتر بسیاری از تجارت ها می باشد این است که موسسه های مالی وجود دارند که برای کمک به تامین مالی یک تجارت جدید تاسیس شده اند. از این رو مرحله بعدی که باید بعد از ثبت موفقیت آمیز نام تجاری سوپرمارکت خود انجام دهید این است که از منبع مالی کسب و کار خود اطمینان حاصل کنید.
مرحله هفتم: مغازه یا فروشگاهی را بخرید یا اجاره کنید
باید مکان ایده آل کسب و کار خود را مشخص کنید. وقتی صحبت از اجاره فروشگاه در کانادا می شود، به ماهیت سوپر مارکت و کسب و کاری که می خواهید راه بیاندازید، دقت کنید. هم چنین قبل از این که هر قرارداد اجاره و حتی خرید را انجام دهید، باید مجوز کاری و کسب و کار را به عنوان بخشی از اسناد برای مناقصه داشته باشید.
مرحله هشتم: موجودی و وسایل سوپرمارکت را تهیه کنید
بعد از خرید و یا اجاره مغازه در مکان مورد نظر، حالا باید به فکر انبار کردن محصولات و مواد غذایی باشید.
از شما انتظار می رود که برای سوپرمارکت خود چنین کالاهایی را تهیه کنید:
- آرد گندم
- حبوبات
- گوشت
- شیر
- ماکارانی و رشته سوپ
- روغن
- ترشی
- برنج
- انواع سس
- ادویجات
- شکلات
- کیک
- کلوچه
- و غیره.
مرحله نهم: در صورت نیاز پرسنلی را استخدام کنید
اگر مغازه شما به اندازه ای کوچک است که خودتان از پس آن بر می آیید که هیچ، در غیر این صورت باید افرادی را که به طور قانونی مجوز کار از دولت کانادا دارند را برای کار در فروشگاه و سوپرمارکت اقدام کنید.
مرحله دهم: تبلیغات
اگر می خواهید سوپر مارکتی را در کانادا راه اندازی کنید باید مطمئن باشید که با رقیبان در حوزه کاری خود با قدرت تمام رقابت می کنید. از این رو بهتر است برای تبلیغ و بازاریابی مغازه و سوپرمارکت خود چه در رسانه های اجتماعی، روزنامه های محلی و حتی به صورت چاپی و غیره اقدام کنید.
چند نمونه از سوپرمارکت های فروشی در کانادا
1. مغازه سوپرمارکت گوشت، غذاهای دریایی و اغذیه فروشی
آدرس: چتم کنت، انتاریو، کانادا
قیمت آزاد: 800،000 دلار کانادا- اثاثیه، وسایل، موجود کالا در مغازه و انبار
قیمت اجاره: 300،000 دلار کانادا- اثاثیه، وسایل، موجود کالا در مغازه و انبار
نقدینگی: 115،000 دلار کانادا
فروشگاه باسابقه در زمینه فروش گوشت، غذاهای دریایی، اغذیه فروشی و سایر وسایل سوپرمارکت با کیفیت بالا هم به صورت جزئی و هم به صورت عمده. این سوپرمارکت سابقه بیش 55 ساله دارد و برای کیفیت خدمات و محصولات خود بسیار شناخته شده است. در یک خیابان شلوغ با ترافیک بالا در تمام طول روز و شب قرار گرفته است. پارکینگ در اطراف وجود دارد. دارای تجهیزات کامل برای اداره یک سوپرمارکت و فروشگاه غذایی می باشد.
2. سوپرمارکت در سالتر بی سی
لیدی اسمیت بی سی، بریتیش کلمبیا کانادا
قیمت: 450،000 دلار کانادا
درآمد فروش: 500،000 دلار کانادا به بالا
نقدینگی: بنا به درخواست
یک سوپرمارکت نوسازی شده دارای انواع و اقسام محصولات و خدمات برای تامین نیازهای خانگی مشتریان. به ندرت می توان چنین کسب و کار موفقی را پیدا کرد.